Филето се нарязва на 4 парчета, подобни на филийки хляб, посоляват се, поръсват се с черен пипер и счукан кимион и се оставят на хладно място няколко часа. След това парчетата месо се изпържват добре от двете страни в тиган със сгорещена мазнина. След като се извадят от тигана се оставят в топъл съд. Грахът се слага в тенджера заедно с маслото, нарязаният на ситно лук, настърганите моркови, чесъна и магданоза нарязани на ситно, 1 с.л. (10 мл) вода, сол и черен пипер, захлупва се много добре и се оставя да се задушава 15 минути, като се разбърква. Пюрето от картофите трябва да се приготви малко преди сервирането. Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода за 30 минути, след което се изваждат, отцеждат се и се смачкват на пюре. Към тях се прибавят най-напред маслото, а после кипнатото мляко на части, докато се получи желаната гъстота. Прибавят се също сол и черен пипер на вкус. Ако пюрето не се сервира веднага, добре е да се държи на топло във водна баня. Яйцата се разбиват много добре и към тях се прибавят брашното и малко сол. Филиите се потапят леко от двете страни в студено мляко, а след това в яйцата и се изпържват в мазнината. Кашкавалът се нарязва на 4 филийки и се изпържва по същия начин като хляба, но се потапя само в яйцата. Във всяка чиния преди сервирането се поставя най-напред пържена филия хляб. Върху нея се слага парче паниран кашкавал, а най-отгоре парче месо, гарнирано с тънко отрязано парченце луканка. Около тази пирамида на групички се подреждат гарнитурата и картофеното пюре.
Вместо пюре може да се приготвят пържени картофи. За целта картофите се обелват, измиват се и се нарязват по дължина, като пръчици с дебелина 1 см. Всяка пръчица се подсушава с кърпа, преди да се постави в мазнината за пържене. Пържат се до зачервяване в тенджера с мазнина.